Overige video's

Argentijnse vleespastei

Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
23 g
Vezels 7 g
Zout 3 g
Print

Bereiden

  1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige puree.
  2. Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het rul is.
  4. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei.
  5. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart. Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee.
  6. Zet de pastei 20-25 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Neem in plaats van plakjes bladerdeeg een rol koelvers bladerdeeg voor dit gerecht zodat je langere repen krijgt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
23 g
Vezels 7 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 28-01-2020
Ga voor de puree uit van 750 gram tot 1 kilo kruimige aardappels.
Jannie 26-01-2020
Veel minder aardappels gebruiken!!