Overige video's

Arancini met tapenade

Dit is het ultieme recept als je restjes risotto over hebt. Arancini zijn gevulde rijstballetjes die zijn bestrooid met paneermeel en vervolgens worden gefrituurd. Lekker als hapje of snack op de borrelplank!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 115 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de olijven met de kappertjes en knoflook. Meng met de olijfolie, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de basilicum en zongedroogde tomaten.
  2. Schep een paar eetlepels rijst in je hand. Maak een kuiltje en schep daarin wat tapenade. Duw de rijst om de vulling heen, zodat er geen vulling meer zichtbaar is en de rijst alles bedekt. Rol het balletje door het broodkruim. Herhaal stap 2 met de rest van de rijst en tapenade.
  3. Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de arancini warm of lauwwarm.

Bereidingstip

Serveer de arancini ook eens met mayonaise gemengd met zongedroogde tomaat en knoflook.

Wijnadvies

Serveer de arancini met een lekker glas Sensi Chianti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 115 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.