Overige video's

Arabische worstenbroodjes

8 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,8 g

Voorbereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 150 ml lauwwarm water, de olijfolie en de kruiden. Laat het deeg circa 45 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed het deeg nogmaals door en snijd het in 8 gelijke stukken.

Bereiden

  1. Rol de stukjes brooddeeg uit tot lange slierten. Rol deze slierten om de worstjes heen zodat je een langwerpig broodje krijgt.
  2. Leg de broodjes met wat tussenruimte op de bakplaat en dek losjes af met een theedoek. Laat nog 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  3. Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de worstenbroodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen of verpak in aluminiumfolie om ze warm mee te nemen.

Bereidingstip

Vervang de ras el hanout in dit recept ook eens door komijnpoeder (djinten).

Neem saucijsjes in plaats van merguezworstjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.