Overige video's

Arabische tosti met aubergine, dadels en feta

Zin in een tosti tijdens de lunch, maar wil je geen standaard tosti met ham en kaas? Ga dan voor deze Arabische tosti met aubergine, dadels en feta. Lekker op Turks brood!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 3,4 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes aubergines aan beide kanten gaar en goudbruin.
  2. Snijd het brood open en beleg met de kaas, gebakken aubergine, dadels, feta, paprika, rode peper en munt.
  3. Druk de twee helften brood op elkaar en bak de tosti in de koekenpan aan beide kanten goudbruin. Duw tijdens het bakken het brood iets platter. Dit zorgt voor een krokante korst en laat de kaas beter smelten. Snijd de tosti in kwarten en serveer met de yoghurt- sesamsaus (zie tip).

Bereidingstip

Serveer met yoghurt-sesamsaus: maal 5 eetlepels geroosterd sesamzaad fijn met een vijzel. Giet langzaam en al roerend 4 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels water erbij. Roer tot een gladde saus. Voeg indien nodig meer water toe. Voeg 1 theelepel komijnpoeder toe en roer goed door. Bestrooi de saus met de pitjes van 1⁄2 granaatappel, 2 eetlepels fijngehakte koriander en 1 theelepel sesamzaad.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.