Overige video's

Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (68)

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit de ui met de knoflook in het bakvet en schep de komijn-, koriander-, paprikapoeder en kaneel erdoor. Bak 1 minuut mee, bestrooi met de bloem en bak nog 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij.
  3. Voeg het kippenvlees weer toe met de kikkererwten en tomatenblokjes met sap. Kook zachtjes 12-14 minuten, tot de kip gaar is.
  4. Schep de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de kip over diepe borden en schep de soep erop.
  5. Verwijder het kaneelstokje en bestrooi de soep met de munt. Serveer met Turks brood.

Bereidingstip

Serveer een dip van hummus bij het brood.

Vervang de tomatenblokjes in dit recept door reepjes geroosterde paprika (pot).

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (68)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.