Overige video's

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
36 g
Vezels 9 g
Zout 1,1 g

Voorbereiden

Meng de bloem met de kaas en een snuf zout in een keukenmachine en voeg al draaiend de boter toe totdat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg langzaam 50 ml ijskoud water toe en draai tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kook intussen voor de vulling de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met een snuf zout, de knoflook en laurier. Giet af en verwijder de laurier. Pureer de knolselderij en knoflook. Voeg de roomkaas en eieren toe, roer tot een gladde vulling en breng op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem.
  2. Rol het deeg uit op wat bloem en bekleed de vormpjes ermee. Snijd de randen netjes bij.
  3. Snijd de appels eerst in kwarten en dan in dunne schijfjes. Verdeel de knolselderijroom over het deeg en bedek dakpansgewijs met de appelschijfjes.
  4. Meng de gesmolten boter met de gembersiroop en bestrijk de appelschijfjes hiermee. Bak de taartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Neem uit de vormpjes, bestrooi elke tartelette met peterselie en serveer direct.

Bereidingstip

Gebruik in dit recept friszure appels met een rode schil.

Wijnadvies

Het aardse van dit recept vraagt om de Estola Reserva.

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
36 g
Vezels 9 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.