Overige video's

Appeltaart-taco's

4 eenvoudig desserts, gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Appel (173) Appel (173) Honing (638)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Steek 4 cirkels van circa 10 cm Ø uit de tortillawrap.
  2. Meng het ei met de suiker en bestrijk de cirkels aan beide kanten met dit mengsel.
  3. Keer de muffinvorm om, vouw de wraps in een V-vorm en zet ze met de open kant naar boven tussen de holtes. Bak in circa 5 minuten krokant in het midden van de oven.
  4. Verwarm voor de vulling de boter en bak hierin de appelblokjes met het citroensap 2-3 minuten. Voeg de honing, rozijnen, kaneel en marmelade toe en verwarm nog 1-2 minuten.
  5. Schep de vulling in de iets afgekoelde tacoschelpen en serveer direct. Lekker met slagroom.

Bereidingstip

Vervang de honing door gembersiroop of bruine basterdsuiker.

Wel de rozijnen in rum of sinaasappellikeur.

Bestrooi de vulling met amandelschaafsel of gehakte hazelnoten.

Heb je geen muffinvorm? Zet dan ovenvaste kommetjes omgekeerd naast elkaar op een bakplaat en steek hiertussen de gevouwen tortilla's.

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Appel (173) Appel (173) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.