Overige video's

Appeltaart met cranberry's

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Appel (168)

Bereiden

  1. Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, een ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Vet de springvorm is en bestuif met wat bloem. Of bekleed de vorm met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af.
  4. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast.
  5. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.

Variatie

Vervang cranberry's door rozijnen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Appel (168)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.