Overige video's

Appeltaart met amandelspijs
Appeltaart met amandelspijs
(7)

Appeltaart met amandelspijs

Appeltaart met een twist! Hou je van spijs én appeltaart? Dan is deze combinatie echt iets voor jou. Bakkers klaar, bakken maar!
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Mix de boter met de suiker en zeef de bloem erboven. Voeg kaneel naar smaak en snuf zout toe en mix tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed snel tot een glad en samenhangend deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is nog een beetje bloem toe. Verpak het deeg in folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Snijd intussen de partjes appel in dunne plakjes en meng ze met een paar druppels citroensap, de suiker en rozijnen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de ingevette springvorm met bloem. Snijd tweederde van het deeg in plakken en bekleed de springvorm ermee. Druk het deeg goed in de vorm. Snijd de amandelspijs in dunne plakjes en bedek de bodem ermee. Voeg de appelvulling toe en druk licht aan.
  4. Snijd de randen bij tot aan de appelvulling en vorm van de deegresten repen om de bovenkant van de taart mee te bedekken. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart onder in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.