Overige video's

Appelschijven met amarettischuim

Voor dit recept heb je waarschijnlijk bijna alle ingrediënten al in huis! Heb je appels over? Maak dan eens dit zoete toetje met amarettischuim. Makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de appels een klein stukje van de boven- en onderkant af en boor het klokhuis eruit. Snijd van de appels 8 schijven van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de poedersuiker. Stamp de (amaretti)koekjes fijn en schep de koekkruimels door het eiwitschuim. Verdeel het schuim over de appelschijven en bestrooi met het amandelschaafsel.
  3. Bak de appelschijven in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.

Bereidingstip

Vervang de amandelkoekjes in dit recept door verkruimelde kandijkoeken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.