Overige video's

Appelmoes uit eigen tuin

4 eenvoudig desserts, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Appel (167)

Bereiden

  1. Breng alle ingrediënten met 200 ml water aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook de appels op een lage stand circa 30 minuten tot ze zacht zijn. Roer regelmatig door.
  2. Stamp de appelmoes, maar maak de moes niet te fijn. Garneer met blaadjes munt. Als nagerecht lekker met een bolletje vanille-ijs.

Bereidingstip

Vervang de bosvruchtenjam in dit recept door sinaasappelmarmelade en neem sinaasappellikeur in plaats van port.

Schep na het koken 50 gram blanke rozijnen door de appelmoes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Appel (167)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.