Overige video's

Appelkwarktaart

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Hoofdingrediënten Kwark (39)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.
  3. Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
  4. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
  5. Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
  6. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
  7. Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
  8. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Vervang de appels eens door handperen. In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt.

Wijnadvies

Probeert het eens met een Spaanse moscatel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Hoofdingrediënten Kwark (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Madelief 22-10-2018
Heerlijk! Voeg gerust ook nog citroenrasp toe.
Bernadette Koops 16-03-2017
Heerlijke appeltaart. Door toevoeging van de kwark is hij niet droog, terwijl dit met appeltaarten waarbij je alleen cakemeel gebruikt wel het geval kan zijn.