Overige video's

Appelbonbon met spijs en amarenakersen
Appelbonbon met spijs en amarenakersen
(0)

Appelbonbon met spijs en amarenakersen

Lekker en makkelijk voor te bereiden: deze appelbonbon met spijs en amarenakersen. Extra leuk en feestelijk met de ster aan de bovenkant van de bonbon!
Categorie desserts, gebak
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Laat het bladerdeeg in de verpakking ontdooien. Roer intussen de amandelspijs met 2 eetlepels van het geklopte ei smeuïg en meng de kersen erdoor. Halveer de appels horizontaal en hol ze uit met een bolletjessteker of klein lepeltje. Vul de holtes met de spijs.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg 4 plakjes deeg plat op het werkvlak. Leg op elk plakje een halve appel met de bolle kant naar beneden. Vouw het deeg er van onder naar boven overheen, zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Leg de ingepakte appels omgekeerd op de bakplaat. Steek of snijd sterren uit het overige deeg. Leg deze op de ingepakte appels en op de bakplaat. Bestrijk al het deeg met de rest van het ei en bestrooi met de suiker. Bak in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  3. Roer de crème fraîche los, eventueel met calvados. Neem de appelpakketjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Serveer warm met een schepje crème fraîche.

Bereidingstip

Gebruik eventueel gewone kersen uit pot voor dit recept, deze zijn wel wat minder zoet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.