Overige video's

Appelbollen

4 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Hoofdingrediënten Appel (173)

Bereiden

  1. Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers.
  2. Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.
  3. Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel.
  4. Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken.
  5. Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg.
  6. Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in circa 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.
  7. Lekker met een beetje yoghurt of vla.

Bereidingstip

Ook lekker met toevoeging van rozijnen

Variatie

Vervang de appels door peren.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Hoofdingrediënten Appel (173)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.