Overige video's

Appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 20 gram boter in een koeken­ pan. Voeg 3 eetlepels suiker en 100 ml water toe en gaar de appels en rozijnen hierin circa 15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de ovenschaal met een beetje suiker.
  3. Smelt de rest van de boter goudbruin. Klop de eieren los met de rest van de basterdsuiker en voeg al kloppend de bloem toe.
  4. Voeg vervolgens al kloppend de melk, room en bruine boter toe. Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de appels en rozijnen over het mengsel.
  5. Bak in de oven in 40-45 minuten goudbruin. Meng de sinaasappelrasp met de vanillesuiker en crème fraîche.
  6. Serveer de clafoutis met deze sinaasappelroom en bestuif eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.