Overige video's

Appel-rozijn-havermoutmuffins
Appel-rozijn-havermoutmuffins
(0)

Appel-rozijn-havermoutmuffins

Categorie gebak
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de muffinvormpjes of stukken bakpapier over de muffintray.
  2. Doe de havermout, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, baking soda, witte basterdsuiker, kaneel en het zout in een kom. Schil en rasp de appel en meng deze samen met de rozijnen door het havermoutmengsel.
  3. Roer in een andere kom de Griekse yoghurt, melk, het ei, de olie en de citroenrasp door elkaar. Meng dit natte mengsel door het droge en roer goed door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak de muffins in zo'n 25 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Bereidingstip

In plaats van appel en rozijnen kun je ook twee handjes blauwe bessen gebruiken. Of voeg wat gehakte noten toe aan het beslag.

Variatie

Het zoete, kruidige karakter van rooibos thee is de ideale combinatie met Muffins. Kies bij dit gerecht voor Pickwick Rooibos Original.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.