Overige video's

Appel-citroenboterkoek
Appel-citroenboterkoek
(19)

Appel-citroenboterkoek

Probeer maar eens nee te zeggen tegen deze boterkoek… Deze boterkoek met appel en citroen is onweerstaanbaar lekker. Heerlijk bij de koffie of thee.
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de boter romig met de suiker en een snuf zout. Voeg het ei en de citroenrasp toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de bloem en kaneel toe en mix tot een deeg. Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft of een paar druppels water als het te droog is.
  2. Verdeel het deeg over de ingevette taartvorm en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Besprenkel de appel met het citroensap. Steek de appelplakjes vanaf de buitenrand dakpansgewijs in de boterkoek tot een grote rozet ontstaat.
  3. Smelt de overige boter en bestrijk de appelplakjes ermee. Bak de boterkoek in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen.
  4. Week de gelatine in koud water. Verwarm het appelsap met de overige suiker. Knijp de gelatine uit en los op in het warme appelsap. Bestrijk de appelplakjes met dit mengsel.

Bereidingstip

Vervang de citroenrasp in deze boterkoek ook eens door sinaasappelrasp en bestrooi de boterkoek voor het bakken met amandelschaafsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.