Overige video's

Appel-abrikozenflappen

10 gemiddeld snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g

Bereiden

  1. Week de rozijnen in de rum.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Meng appel, abrikozen, rozijnen, bloem en kaneelpoeder. Leg op elk deeglapje 3 eetlepels appel-abrikozenmengsel.
  5. Vouw de deeglapjes diagonaal dubbel. Plak de deegranden vast met water en druk er kartels in met een vork.
  6. Leg de deegflappen naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met ei en strooi er suiker over.
  7. Bak ze iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Vervang de abrikozen eens door gedroogde pruimen zonder pit.

Voeg 50 g gehakte hazelnoten toe aan de vulling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.