(1)

Antipasti trio
De bekende Italiaanse antipasti lijken een beetje op borrelhapjes. Onmisbaar voor de start van een uitgebreid Italiaans diner of bij een prosecco. Bekijk hier het recept voor dit lekkere antipasti trio!
Antipasti trio
De bekende Italiaanse antipasti lijken een beetje op borrelhapjes. Onmisbaar voor de start van een uitgebreid Italiaans diner of bij een prosecco. Bekijk hier het recept voor dit lekkere antipasti trio!
Vergelijkbare recepten (786)
- 4 plakken parmaham
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 4 eetlepels ricotta
- basilicum
- 1 rol pizzadeeg (koelvers)
- 4 groene asperges
- 30 gram rucola
- 0.5 teentje knoflook
- 4 walnoten
- 20 gram Parmezaanse kaas of
- 20 gram pecorinokaas
- 50 milliliter olijfolie
- 0.5 bol buffelmozzarella of
- 0.5 bol mozzarella
- 3 eetlepels tonijn naturel (blikje)
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 mespunt citroenrasp
- 1 theelepel citroensap
- 1 stronkje witlof
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 4 takjes platte peterselie
voor de gegrilde groenten
voor het deeg
voor de vis
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Bak voor de rotoli van gegrilde groenten de parmaham in een paar druppels olie in een koekenpan op een lage stand aan beide kanten knapperig. Neem uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd van de courgette 4 lange plakken van 1 cm en bestrijk aan beide kanten met olie. Snijd de puntpaprika in de lengte in kwarten. Rooster de groenten aan beide kanten in een grillpan op een hoge stand tot er strepen ontstaan. Laat afkoelen.
- Bestrijk de gegrilde groenten met de ricotta. Verkruimel de ham erover en verdeel basilicum erover. Rol de plakken op en steek vast met een prikker. Serveer een rolletje courgette en een rolletje paprika per persoon.
- Steek voor het deeghapje pizzette met een glas 4 cirkels uit de rol pizzadeeg. Gebruik de rest van het deeg eventueel voor broodstengels bij het hoofdgerecht. Leg de cirkels op de bakplaat en dek af.
- Snijd de onderkant van de asperges en schil ze eventueel dun. Maal de rucola met de knoflook, walnoten, Parmezaanse kaas of pecorino en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met zout en peper. Houd apart.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de pizzette met olie en bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en zet de grill aan.
- Rooster intussen de asperges rondom in een ingevette grillpan in een paar minuten lichtbruin. Laat afkoelen en snijd in stukken.
- Leg op elke pizzette een stukje van de (buffel)mozzarella en schuif kort onder de grill. Verdeel de asperges erover en bedruppel met de rucolapesto.
- Maal voor de cicoria met vis de tonijn met de zure room, mayonaise,citroenrasp en citroensap tot een gladde crème. Breng op smaak met peper.
- Leg de blaadjes van de witlof als een bootje neer en vul met een lepel tonijncrème. Snijd de ansjovisfilets in de lengte door en verdeel over de tonijn. Garneer met plukjes platte peterselie.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 0 kcal |
Koolhydraten | 0 g |
Eiwit | 0 g |
Vet Waarvan verzadigd |
0 g 0 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 7 van 2020
Soortgelijke recepten
- 4 plakken parmaham
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 4 eetlepels ricotta
- basilicum
- 1 rol pizzadeeg (koelvers)
- 4 groene asperges
- 30 gram rucola
- 0.5 teentje knoflook
- 4 walnoten
- 20 gram Parmezaanse kaas of
- 20 gram pecorinokaas
- 50 milliliter olijfolie
- 0.5 bol buffelmozzarella of
- 0.5 bol mozzarella
- 3 eetlepels tonijn naturel (blikje)
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 mespunt citroenrasp
- 1 theelepel citroensap
- 1 stronkje witlof
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 4 takjes platte peterselie
voor de gegrilde groenten
voor het deeg
voor de vis
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Bereiden
- Bak voor de rotoli van gegrilde groenten de parmaham in een paar druppels olie in een koekenpan op een lage stand aan beide kanten knapperig. Neem uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd van de courgette 4 lange plakken van 1 cm en bestrijk aan beide kanten met olie. Snijd de puntpaprika in de lengte in kwarten. Rooster de groenten aan beide kanten in een grillpan op een hoge stand tot er strepen ontstaan. Laat afkoelen.
- Bestrijk de gegrilde groenten met de ricotta. Verkruimel de ham erover en verdeel basilicum erover. Rol de plakken op en steek vast met een prikker. Serveer een rolletje courgette en een rolletje paprika per persoon.
- Steek voor het deeghapje pizzette met een glas 4 cirkels uit de rol pizzadeeg. Gebruik de rest van het deeg eventueel voor broodstengels bij het hoofdgerecht. Leg de cirkels op de bakplaat en dek af.
- Snijd de onderkant van de asperges en schil ze eventueel dun. Maal de rucola met de knoflook, walnoten, Parmezaanse kaas of pecorino en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met zout en peper. Houd apart.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de pizzette met olie en bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en zet de grill aan.
- Rooster intussen de asperges rondom in een ingevette grillpan in een paar minuten lichtbruin. Laat afkoelen en snijd in stukken.
- Leg op elke pizzette een stukje van de (buffel)mozzarella en schuif kort onder de grill. Verdeel de asperges erover en bedruppel met de rucolapesto.
- Maal voor de cicoria met vis de tonijn met de zure room, mayonaise,citroenrasp en citroensap tot een gladde crème. Breng op smaak met peper.
- Leg de blaadjes van de witlof als een bootje neer en vul met een lepel tonijncrème. Snijd de ansjovisfilets in de lengte door en verdeel over de tonijn. Garneer met plukjes platte peterselie.
Vergelijkbare recepten (786)
Advertentie
Nieuw in het schap
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 0 kcal |
Koolhydraten | 0 g |
Eiwit | 0 g |
Vet Waarvan verzadigd |
0 g 0 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 7 van 2020