Overige video's

Andijviestamppot met sambal en noten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Hoofdingrediënten Andijvie (11)

Bereiden

  1. Kook de aardappels in 15-17 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten.
  3. Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  5. Giet de aardappels af. Stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.
  6. Bestrooi de stamppot met de rest van de noten.

Bereidingstip

Bestrooi de stamppot met gehakte pinda's en geroosterde uitjes.

We kennen andijvie vooral van de stamppot met spekjes, maar deze groente combineert verrassend goed met oosterse ingrediënten als sambal en ketjap. Nog avontuurlijker maak je deze speciale stamppot door circa 3 cm geraspte gemberwortel toe te voegen. Al deze smaken passen trouwens ook goed bij de originele stamppot met spekjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Hoofdingrediënten Andijvie (11)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Milan Berkhout 09-07-2016
Een aanrader ik dacht eerst hmm moet dit ik dacht ja het moet en het was lekker ik heb het denk ik wel 20x gegeten ik de winter