Overige video's

Andijviestamppot met gehaktballen
Andijviestamppot met gehaktballen
(3)

Andijviestamppot met gehaktballen

Deze stamppot is uitgeroepen tot hét familierecept. Hoe Hollands wil je het hebben? Prakken maar, heerlijk op z’n tijd!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
18 g
Vezels 8 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kneed intussen de gehaktkruiden door het gehakt en vorm er 4 ballen van.
  2. Verhit het bakproduct en braad hierin de gehaktballen rondom bruin. Giet een scheutje water erbij en laat afgedekt zachtjes circa 15 minuten garen. Giet intussen de gare aardappels af. Stamp met de melk, boter, mosterd, knoflook, zout en peper tot een smeuïge puree.
  3. Schep de andijvie erdoor en warm deze kort mee, zodat de andijvie knapperig blijft. Serveer de stamppot met de gehaktballen. Lekker met jus.

Bereidingstip

Voeg 1 ei en 3 eetlepels paneermeel toe aan het gehaktmengsel voor smeuïge gehaktballen.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
18 g
Vezels 8 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.