Overige video's

Andijviesalade met appel en spekjes

Een variatie op de klassieker andijviestamppot: andijviesalade! Ook met aardappel en spekjes, toch heel erg anders. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 1,8 g
Print

Bereiden

  1. Bak de spekjes in een droge, hete pan uit op een lage stand uit tot ze knapperig zijn. Voeg de hazelnoten de laatste minuut toe en schep dan de spekjes en hazelnoten uit de pan.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de appels in blokjes. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met wat olie, zout en peper en rooster hoog in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  3. Meng de spekjes, hazelnoten, appel en rozijnen met de andijvie en besprenkel met de dressing. Maal nog wat peper erover en schep de salade goed door. Serveer de salade met de krieltjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.