Overige video's

Andalusische aubergines
Andalusische aubergines
(6)

Andalusische aubergines

'Berenjenas con miel de caña', zo heet dit typische Andalusische gerecht in het Spaans. Gefrituurde plakjes aubergine met rietsuikersiroop. Om het makkelijk te maken, kun je stroop of honing gebruiken. Probeer het eens!
Categorie voorgerecht, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Leg de aubergines in een kom en schenk de melk erover. Zorg dat ze helemaal onder staan en laat 20 minuten staan.

Bereiden

  1. Neem de aubergines uit de melk en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met wat zout en wentel door de bloem, totdat ze helemaal bedekt zijn.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een diepe hapjespan en frituur hierin de aubergines rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met wat stroop naar smaak. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.