Overige video's

Ananastaartje met pistache

4 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Ananas (37)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf.
  2. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door.
  3. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Variatie

Vervang ananas door mango of perzik. Neem in plaats van pistachenoten geschaafde amandelen.

Wijnadvies

Eindeloos zoet. En eindeloos lekker met Castillo de las Almenas Moscatel. Wat lichter en frisser eindigen? Dan Yellow Tail Moscato.

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Ananas (37)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.