Overige video's

Ananassorbet met munt

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Print

Bereiden

  1. Laat de ananas boven een pannetje uitlekken en breng de siroop aan de kook. Voeg de suiker toe en laat deze al roerend oplossen. Laat de suikersiroop afkoelen.
  2. Pureer de ananas. Meng de siroop, het citroensap, de kokosmelk, gehakte munt en eventueel rum erdoor.
  3. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos van circa 500 ml en zet 3-4 uur in de diepvries. Roer elk half uur even door.
  4. Pureer het half bevroren ijs na 2,5 uur met een staafmixer en laat het verder bevriezen. Garneer de ananassorbet met blaadjes munt.

Bereidingstip

Vervang de ananas in dit recept door meloen.

Neem in plaats van munt basilicum.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.