Overige video's

Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

4 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Ananas (39)

Bereiden

  1. Smelt de suiker op een lage stand in een pan met dikke bodem. Draai rustig met de pan om de suiker gelijkmatig te laten smelten, maar roer vooral niet.
  2. Verwarm de slagroom. Laat de gesmolten suiker op het vuur staan totdat deze lichtbruin kleurt. Haal vervolgens de pan van het vuur, schenk er al roerend de warme slagroom bij, en voeg het zeezout toe.
  3. Snijd de ananas met kroon in 8 parten en verwijder de kern.
  4. Gril de parten ananas op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Serveer met de karamel-zeezoutdip en een klodder crème fraîche.

Wijnadvies

Lekker met cream sherry van Gonzalez-Tablas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Ananas (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.