Overige video's

Ananas-muntchutney

2 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g

Bereiden

  1. Kook de azijn met de wijn circa 3 minuten.
  2. Doe alle overige ingrediënten, behalve de munt, en een snufje zout erbij en kook zachtjes circa 30 minuten. Roer regelmatig door.
  3. Giet het mengsel door een zeef boven een pan en vang het vocht op. Kook het vocht tot 1/3 in en schep het vruchtenmengsel met de munt erdoor.
  4. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats.
  5. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij lamsvlees, varkensvlees en kip.

Variatie

In plaats van rode peper is gehakte rode paprika ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.