Overige video's

Ananas-meringue met kardemom-yoghurtijs

Steel de show met dit frisse zomertoetje. De ananas-meringue maak je in een handomdraai zelf en ziet er gelijk feestelijk uit. Ook het kardemom-yoghurtijs maak je makkelijk zelf. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Snijd de ananas in 5 schijven. Snijd 1 van de schijven in kleine stukjes en maal in de blender met het limoensap en kardemompoeder helemaal fijn. Breng dit mengsel aan de kook en laat op een lage stand 5 minuten inkoken. Laat dit afkoelen en laat het yoghurtijs in de koelkast iets zachter worden. Roer het afgekoelde ananasmengsel door het ijs en zet minimaal 2 uur terug in de diepvries.

Bereiden

  1. Klop de eiwitten in een brandschone kom met het bakpoeder en de suiker tot stijve, glanzende pieken. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Leg de overige ananas­ schijven op een bakplaat en lepel of spuit er een toef eiwitschuim op. Schuif onder de grill en laat het eiwit in een paar minuten iets verkleuren. Let op, het kan snel verbranden. Leg de ananas­meringue op bordjes en serveer met een bolletje van het ijs.

Wijnadvies

Bij dit frisse dessert past heel goed een licht gekoeld en fruitig glas Sea Lord Ruby port.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.