Overige video's

Ananas in limoen-gembersiroop met mascarpone-yoghurt

6 gemiddeld ontbijt, brunch, desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g

Voorbereiden

Meng al het limoensap met de rasp van 2 limoenen, de suiker en gember. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Laat de siroop afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Meng de mascarpone met de yoghurt, de rest van de limoenrasp en eventueel vanillesuiker. Bewaar in de koelkast.

Bereiden

  1. Snijd vlak voor het serveren de ananas in plakjes van circa een halve centimeter dik. Leg de plakken ananas op een grote schaal en giet de koude siroop erover.
  2. Serveer de ananas met een schaaltje van de mascarpone-yoghurt.

Bereidingstip

Wanneer je de siroop en mascarpone-yoghurt al van tevoren maakt, staat dit dessert al binnen 5 minuten op tafel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.