Overige video's

Amuse van paté met port en paddenstoelen

10 gemiddeld amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94)

Voorbereiden

Maal de paté met de roomkaas en port in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper en schep in een spuitzak. Leg de mousse in de koelkast tot later gebruik.

Bereiden

  1. Neem circa 15 minuten voor het serveren de spuitzak uit de koelkast. Rooster intussen het brood tot toast en steek of snijd sterretjes eruit.
  2. Snijd de paddenstoelen eventueel in de lengte door zodat aan beide kanten een steeltje blijft zitten. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand kort.
  3. Schud ze door de pan, schakel de warmtebron uit en laat afkoelen. Leg de lepels naast elkaar klaar.
  4. Spuit een rozetje paté op elke lepel. Leg tegen elke rozet een paddenstoeltje en garneer met een plukje peterselie. Serveer met sterretjes toast.

Bereidingstip

Serveer er zoetzure rode ui bij, (klik hier voor het recept).

Deze mousse van paté is ook lekker met 1-2 eetlepels truffelpasta erdoor. Laat de port dan achterwege.

Wijnadvies

De aardse smaak van herfstbladeren en bospaddenstoelen proef je in Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.