Overige video's

Amuse van avocado en krab

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schil de limoen tot het vruchtvlees net zichtbaar is. Houd de vrucht boven een kom om het sap op te vangen en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Leg de partjes apart en knijp de vliesjes goed uit boven de kom.
  2. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  3. Snijd 2 avocadohelften in dunne parten. Pureer de andere helften met de crème fraîche, knoflook en een eetlepel van het limoensap.
  4. Breng de avocadocrème op smaak met zout en de chilipepervlokken en doe dit in de spuitzak.
  5. Verdeel de avocadopartjes in de vorm van een palmboomkroon over borden.
  6. Meng de krab met een paar druppels limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel het krabmengsel als de stam van de palmboom over de borden. Spuit de avocadocrème rondom de palmboom of spuit een eilandje als basis van de stam. Bestrooi eventueel met de granaatappelpitjes.

Wijnadvies

Bij het voorgerecht drinken we een Riesling van Lizard of J. Meyer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Angelique Roelofs 07-01-2019
Heerlijk!!
Angelique Roelofs 07-01-2019
Heerlijk!!