Overige video's

American pancakes met rozijnen en pecannoten
American pancakes met rozijnen en pecannoten
(0)

American pancakes met rozijnen en pecannoten

Een echte klassieker: American pancakes met rozijnen en pecannoten. Deze pannenkoeken zijn altijd goed en zorgen voor een instant feestje op je bord.
Categorie ontbijt, nagerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en citroenrasp in een kom. Splits het ei en klop het eiwit in een andere kom met een snufje zout tot stijve pieken.
  2. Klop de eidooier los met de melk en giet bij het bloemmengsel. Klop tot een beslag en schep dan de rozijnen en noten erdoor. Spatel eerst de helft van het eiwit erdoor en vervolgens de rest van het eiwit.
  3. Verhit een koekenpan op een lage stand en bestrijk met een beetje boter. Schep een beetje beslag in de pan en laat vanzelf uitlopen. Keer de pancake als er luchtbelletjes op het beslag verschijnen en bak ook de andere kant nog kort. Bak zo nog meer pancakes van de rest van het beslag. Lekker met ahornsiroop of stroop.

Bereidingstip

Bak deze pancakes met rozijnen en pecannoten niet te heet, dan verbranden de suiker en rozijnen in het beslag.

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.