Overige video's

Amandelwafeltje met roomijs en chocoladesaus
Amandelwafeltje met roomijs en chocoladesaus
(0)

Amandelwafeltje met roomijs en chocoladesaus

Niemand zegt nee tegen roomijs met chocoladesaus. Zeker niet als het zelfgemaakt is! In 20 minuten tover jij dit dessert op tafel.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de bloem, cacao, suiker en een snuf zout door elkaar. Klop het ei en het eiwit goed los en giet dit erbij. Voeg de boter toe en klop alles met een garde tot een glad beslag. Schep de amandelen erdoor. Schep kleine hoopjes beslag op het bakpapier. Let op voldoende tussenruimte, de koekjes lopen uit. Bak de koekjes circa 5 minuten in het midden van de oven. Schep ze met een platte spatel van het bakpapier. Laat de koekjes op een deegroller of schone fles afkoelen, zodat ze in een gekrulde vorm hard worden. Laat de koekjes helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.

Bereiden

  1. Verwarm de chocolade met de room tot de meeste chocolade is gesmolten. Neem van de warmtebron en klop tot de laatste klontjes zijn verdwenen. Neem het ijs uit de diepvries.
  2. Leg op elk bordje een koekje en schep een bol ijs erop. Giet een lepel lauwwarme chocoladesaus erover en serveer direct. Serveer de overige koekjes erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.