Overige video's

Amandelpudding met granaatappel
Amandelpudding met granaatappel
(1)

Amandelpudding met granaatappel

Zelfgemaakte pudding smaakt zoveel lekkerder! Serveer de amandelpudding met granaatappelpitjes en jouw toetje wordt meteen feestelijk!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Hak ze fijn en houd apart. Roer de maizena glad met een scheutje melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Voeg, als de melk bijna kookt, het maizenamengsel toe en kook al roerend circa 2 minuten.
  2. Schep 1 eetlepel siroop, de helft van de amandelen en een snuf kaneel erdoor. Giet de pudding in de glazen, dek af met folie en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm voor de saus 100 ml water met de basterdsuiker, het citroensap en de overige siroop. Roer goed tot de suiker is opgelost en de saus is ingedikt. Giet de saus voor het serveren over de pudding en bestrooi met de rest van de amandelen en granaatappelpitjes.

Bereidingstip

Voeg in plaats van siroop wat rozen- of oranjebloesemwater toe aan dit recept.

Vervang de granaatappelpitjes in deze amandelpudding ook eens door pistachenoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.