Overige video's

Amandelcroissants

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend het ei toe.
  2. Voeg de gemalen amandelen en bloem toe en roer tot een glad beslag. Schep in de spuitzak.
  3. Snijd de croissants aan de bovenkant tot de helft open en leg ze op de bakplaat. Spuit de amandelpasta er zigzaggend in.
  4. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak circa 10 minuten in de oven. Laat de croissants afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Bereidingstip

Lekker met wintersap: meng 300 ml wortelsap met 300 ml sinaasappelsap, 200 ml appelsap, het sap van 1 limoen en 2 theelepels geraspte gember. Roer 1⁄2 theelepel kaneelpoeder, 1⁄2 theelepel nootmuskaat en eventueel een snufje cayennepeper erdoor.

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.