Overige video's

Amandelcakejes met kardemom
Amandelcakejes met kardemom
(3)

Amandelcakejes met kardemom

Zin in zoet? Maak deze amandelcakejes met pistachenoten en kardemom. Kardemom is familie van de gember, een lekkere smaakmaker voor in je cake dus.
Categorie gebak
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker en een snufje zout met een elektrische mixer in minimaal 4 minuten tot een lichtgele crème. Klop dan het amandelmeel, de kardemom en sinaasappelrasp erdoor.
  2. Klop de eiwitten in een andere brandschone kom met een schone garde of mixer stijf. Spatel voorzichtig een paar lepels eiwit door het amandelmengsel. Spatel daarna de rest van de eiwitten door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  3. Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Versier met glazuur en pistachenoten. Garneer eventueel met rozenblaadjes.

Bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal blanke amandelen fijn in een keukenmachine.

Onbespoten rozen vind je voornamelijk in de tuin.

Wijnadvies

Serveer bij dit recept een lichtzoete mousserende Gran Espanoso Cava demi sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.