Overige video's

Amandelbroodjes met rozijnen en rozemarijn

12 gemiddeld ontbijt, brunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Kneed de broodmix met 25 gram boter, 1 ei en de melk tot een stevig deeg. Laat afgedekt op een warme plaats 10 minuten rusten. Wel de rozijnen in lauwwarm water. Meng de rest van de boter met de helft van de rozemarijn door de amandelspijs. Dep de rozijnen droog en meng ze met de noten en de rest van de rozemarijn. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm. Bestrijk het deeg met amandelspijs en verdeel het rozijnenmengsel erover. Rol het deeg vanaf de brede kant op tot een rol van 30 cm en snijd de rol in 12 plakken. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de broodjes tegen elkaar in de vorm en laat op een warme plaats circa 20 minuten rijzen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de amandelbroodjes met de rest van het ei en bak ze in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  2. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water. Besprenkel de wat afgekoelde broodjes met dit glazuur.

Bereidingstip

Vervang de rozemarijn door 1 theelepel kardemompoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.