Overige video's

Amandel-walnootrepen

12 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om.
  2. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp.
  3. Bekleed de vorm met bakpapier en strijk dat dik in met de olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten.
  4. Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit.
  5. Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen.
  6. Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.

Bereidingstip

Gebruik een mix van gedroogde pruimen, abrikozen, dadels en vijgen.

Variatie

Neem in plaats van basterdsuiker en schenkstroop rietsuiker en honing. De repen worden dan wel iets kleveriger. Ook lekker: repen met gemengde noten, 1 eetlepel zonnebloem- of pompoenpitten, 1 eetlepel sesamzaad, 250 gram dadels in stukjes en 50 gram geraspte kokos.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.