Overige video's

Amandel-semifreddo met sinaasappel

2 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (281) Honing (628)

Voorbereiden

Verwarm de suiker op een lage stand met 4 eetlepels water tot de suiker volledig is gesmolten. Snijd intussen met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel af en snijd dunne reepjes van de schil. Giet kokend water erop en laat circa 5 minuten staan. Giet af en laat de sinaasappelschilletjes circa 10 minuten zachtjes koken in de siroop. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Schep de schilletjes uit de siroop op een bordje en laat afkoelen. Klop intussen de slagroom met de honing en likeur stijf. Schep de sinaasappelschilletjes en de helft van het amandelschaafsel erdoor. Verdeel dit mengsel over 2 bekertjes, zet afgedekt in de diepvries en laat in circa 4 uur bevriezen.

Bereiden

  1. Neem de bekertjes uit de diepvries. Snijd de witte schil van de sinaasappel helemaal weg en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  2. Keer de bekertjes om op een dessertbordje en neem de bekertjes voorzichtig van het ijs. Leg de partjes sinaasappel erbij en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (281) Honing (628)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.