(14)

Albóndigas - Spaanse gehaktballetjes
Albóndigas - Spaanse gehaktballetjes
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei (losgeklopt)
- 5 eetlepels broodkruim (van witbrood)
- 2 eetlepels melk
- 1 zakje gehaktkruiden
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 rode paprika (in stukjes, schoongemaakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 tomaat (fijngehakt)
- 125 milliliter witte wijn
- 75 milliliter vleesbouillon van tablet
- 1 laurierblaadje
- 1 bosje platte peterselie (gehakt)
voor de gehaktballetjes
voor de paprikasaus
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
- Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
- Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
- Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
- Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
- Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 500 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 10 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2014
Reviews
Boodschappen magazine
14-01-2020
We hebben de ontbrekende ui toegevoegd aan de ingrediëntenlijst.
reuha
30-08-2017
Heerlijk recept. Wij hebben ipv kruidenmix voor gehakt, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toegevoegd en 3 blikjes tomatenpuree.
Het is ook lekker om er eiermie en een andijviesalade bij te serveren
S In Fringillidae
27-03-2016
Echt heerlijk recept en goed om op een feestje te serveren. Alleen de ui ontbreekt bij de ingrediënten lijst maar word wel in beschrijving genoemd en moet er echt aan toegevoegd worden voor de juiste smaak.
Boodschappen magazine
14-01-2020
We hebben de ontbrekende ui toegevoegd aan de ingrediëntenlijst.
Lees meer
reuha
30-08-2017
Heerlijk recept. Wij hebben ipv kruidenmix voor gehakt, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toegevoegd en 3 blikjes tomatenpuree.
Het is ook lekker om er eiermie en een andijviesalade bij te serveren
Lees meer
S In Fringillidae
27-03-2016
Echt heerlijk recept en goed om op een feestje te serveren. Alleen de ui ontbreekt bij de ingrediënten lijst maar word wel in beschrijving genoemd en moet er echt aan toegevoegd worden voor de juiste smaak.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei (losgeklopt)
- 5 eetlepels broodkruim (van witbrood)
- 2 eetlepels melk
- 1 zakje gehaktkruiden
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 rode paprika (in stukjes, schoongemaakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 tomaat (fijngehakt)
- 125 milliliter witte wijn
- 75 milliliter vleesbouillon van tablet
- 1 laurierblaadje
- 1 bosje platte peterselie (gehakt)
voor de gehaktballetjes
voor de paprikasaus
Bereiden
- Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
- Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
- Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
- Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
- Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
- Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Boodschappen magazine
14-01-2020
We hebben de ontbrekende ui toegevoegd aan de ingrediëntenlijst.
reuha
30-08-2017
Heerlijk recept. Wij hebben ipv kruidenmix voor gehakt, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toegevoegd en 3 blikjes tomatenpuree.
Het is ook lekker om er eiermie en een andijviesalade bij te serveren
S In Fringillidae
27-03-2016
Echt heerlijk recept en goed om op een feestje te serveren. Alleen de ui ontbreekt bij de ingrediënten lijst maar word wel in beschrijving genoemd en moet er echt aan toegevoegd worden voor de juiste smaak.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 500 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 10 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2014