Overige video's

Albóndigas - Spaanse gehaktballetjes

4 gemiddeld hapje, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  2. Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  4. Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
  5. Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
  6. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
  7. Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
  8. Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

reuha 30-08-2017
Heerlijk recept. Wij hebben ipv kruidenmix voor gehakt, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toegevoegd en 3 blikjes tomatenpuree. Het is ook lekker om er eiermie en een andijviesalade bij te serveren
S In Fringillidae 27-03-2016
Echt heerlijk recept en goed om op een feestje te serveren. Alleen de ui ontbreekt bij de ingrediënten lijst maar word wel in beschrijving genoemd en moet er echt aan toegevoegd worden voor de juiste smaak.