Airfryer recepten

Airfryer recepten

Van snacks tot complete maaltijden

Een airfryer is een veelzijdig keukenapparaat dat hete lucht gebruikt om eten te bakken, grillen, roosteren en frituren met weinig tot geen olie. De voordelen? Minder vet, minder calorieën en toch heerlijk knapperig eten. In de airfryer kun je veel meer bereiden dan alleen friet en snacks. Van gezonde maaltijden tot heerlijke nagerechten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek hier de lekkerste airfryer recepten en leer hoe je dit handige apparaat optimaal kunt gebruiken.

Verrassende gerechten uit de airfryer

Gerechten die normaal veel vet bevatten, zoals friet en gefrituurde snacks, kunnen in de airfryer veel vetlozer worden bereid. Maar in de airfryer kun je allerlei gerechten maken! Wat dacht je van bladerdeeghapjes uit de airfryer met kaas? Of een heerlijke crumble met bosvruchten? Ook favoriet: aardappelwedges of gebakken aardappels uit de airfryer: besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze heerlijk krokant in 20-25 minuten op 180 °C. Zalmfilets worden perfect met een beetje citroensap, zout en peper, en 10 minuten op 200 °C. Een kwestie van proberen!

Recepten voor kip in de airfryer

De airfryer is ideaal voor het bereiden van kip. Het resultaat? Mals van binnen en krokant van buiten. Probeer ons recept voor kipfilets met krieltjes en broccoli voor een makkelijke doordeweeks maaltijd. Maak pittige kipdrumsticks of krokante kippenvleugeltjes als warm borrelhapje. Marineer de kip eerst voor extra smaak en laat de airfryer het werk doen. Door hete lucht heb je weinig tot geen olie nodig. Wist je dat je in de airfryer ook eenvoudig een hele kip kunt bereiden? Perfect voor een gezinsmaaltijd zonder gedoe!

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten