Overige video's

Acarajé - knapperige bonenkroketjes

4 moeilijk snack, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Hoofdingrediënten Rode peper (397) Garnaal (61)

Bereiden

  1. Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  2. Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  3. Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  4. Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  5. Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  6. Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Hoofdingrediënten Rode peper (397) Garnaal (61)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.