Overige video's

Abrikozennotenmuffins

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
16 g

Bereiden

  1. Wel de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en houd 25 gram apart.
  2. Maal het brood met 50 gram amandelen in een keukenmachine fijn.
  3. Houd 6 gewelde abrikozen apart en snijd de rest in stukjes.
  4. Smelt 75 gram boter. Meng de stukjes abrikoos met de rozijnen, eieren, melk, suiker en gesmolten boter door het brood-amandelmengsel.
  5. Schep het beslag in de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Wip de muffins uit de vorm. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  7. Roer de rest van de boter en amandelen door de chocolade. Bestrijk de muffins met een dikke laag chocolade en garneer met een abrikoos.

Variatie

In plaats van amandelen zijn pistache- of walnoten ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.