Overige video's

Abrikozenclafoutis met yoghurt

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Voeg de tijm toe aan het sinaasappelsap en wel de abrikozen hierin.
  3. Meng de bloem met de suiker, eieren en een snufje zout. Giet de yoghurt er langzaam bij en klop tot een glad beslag.
  4. Laat de abrikozen uitlekken en verdeel ze over de bodem van de taartvorm. Schenk het beslag er zo over dat de abrikozen goed verdeeld blijven.
  5. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de laatste 10 minuten van de oventijd met de amandelen.
  6. Serveer de clafoutis lauwwarm en bestrooi met een laagje poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.