Overige video's

Abrikozen-crostata
Abrikozen-crostata
(1)

Abrikozen-crostata

Taarten bakken kunnen ze wel in Italië. Een crostata is een Italiaanse taart op basis van zanddeeg. Meestal belegd met fruit, zoals deze met abrikozen!
Categorie gebak
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 5 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Meng de bloem met 1 eetlepel suiker en wrijf de boter erdoor. Voeg dan het ei en eventueel 1-2 eetlepels water toe als het deeg te droog is. Kneed tot een samenhangend deeg, verpak in folie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de jam met de helft van de abrikozen, maizena en 4 eetlepels suiker. Rol het deeg uit tot een cirkel en bestrooi met het amandelmeel. Leg op de bakplaat.
  2. Schep het abrikozenmengsel in het midden van de deegcirkel en beleg met de rest van de abrikozen. Vouw de randen van het deeg circa 4 cm over het fruit en bestrooi het zichtbare deeg met de rest van de suiker.
  3. Bak de crostata in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen.

Bereidingstip

Geen trek in abrikozen-crostata? Met de fruitvulling kun je in ieder geval blijven variëren. Probeer ook eens een crostata met pruimen, perziken, kersen, bosvruchten of aardbeien.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 5 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.