Overige video's

Abrikozen-amandelrol
Abrikozen-amandelrol
(3)

Abrikozen-amandelrol

Dit gebakje wil je proeven! Deze rol met abrikozen en amandel staat in 25 minuten in de oven. Leuk als er bezoek komt. Dat is weer eens wat anders dan die standaard appeltaart.
Categorie gebak
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de amandelen met de jam. Bestrijk de deeglap ermee en laat de randen vrij. Bestrijk de deegranden met ei. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de uiteinden en de naad goed op elkaar.
  2. Leg de rol op een met koud water afgespoelde bakplaat. Snijd de rol aan de bovenkant op 1 cm afstand van elkaar steeds iets in, maar niet te diep. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Schil intussen de sinaasappel en verdeel in partjes. Verwarm de melk met de suiker, kaneel en een stukje sinaasappelschil. Roer de maizena los met 2 eetlepels water en roer in delen door het melkmengsel, tot de saus bindt. Verwijder de schil en roer de rosé erdoor. Garneer de taart met partjes sinaasappel en serveer met de saus.

Wijnadvies

Serveer en gebruik bij dit recept een Zuydpunt rosé gemaakt van de druif cinsault. Een sappige en fruitige rosé met de smaak van rood zomerfruit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.