Overige video's

Aardbeientaartje met chocolade en munt

4 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
19 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159) Aardbei (120)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Roer de gehakte munt erdoor en laat de chocoladecrème afkoelen en opstijven buiten de koelkast.
  2. Vet de vormpjes in en verdeel de deeglapjes erover. Laat het deeg eventueel iets overhangen. Prik het hier en daar in met een vork. Bak de deegbodempjes 10-15 minuten en laat afkoelen.
  3. Wip de deegbakjes uit de vormpjes. Verdeel de jam over de deegbodem. Schep daarop de chocoladecrème. Leg de aardbeien erop en maal er een vleugje peper over. Garneer met munt.

Bereidingstip

Combineer aardbeien eens met aalbessen of blauwe bessen. Laat dan de peper weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
19 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159) Aardbei (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.