Overige video's

Aardbeiensorbet met lavendel
Aardbeiensorbet met lavendel
(4)

Aardbeiensorbet met lavendel

Met dit dessert kun je voor de dag komen. Maak dit toetje een dag van tevoren klaar, zodat het lang genoeg in de vriezer heeft kunnen staan.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Knip de lavendelbloemetjes iets kleiner. Verwarm de suiker met de honing en de lavendelbloemen en kook in tot een suikersiroop. Laat afkoelen.
  2. Pureer de aardbeien met het citroensap in een blender of met een staafmixer. Meng de aardbeienpuree met het eiwit door de suikersiroop.
  3. Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en schep na circa 1 uur om. Herhaal dit elke 30 minuten tot de sorbet bevroren is. Serveer bolletjes van het ijs en garneer met munt.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept het liefst onbespoten lavendel uit eigen tuin.

Vervang de aardbeien door nectarines of frambozen.

Neem sinaasappelsap in plaats van citroensap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.