
Aardbeienschelpjes met gele room
Aardbeienschelpjes met gele room
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 200 gram suiker
- 2 eetlepels boter (om in te vetten)
- 500 milliliter melk
- 1 vanillestokje (gehalveerd, merg eruit)
- 2 eieren
- 45 gram maizena
- 40 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
- 200 gram aardbeien (in partjes)
- 3 eetlepels aardbeienjam
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- slagroom (stijfgeklopt)
Benodigdheden
- 6 eenpersoons taartvormpjes
- bakplaat met bakpapier
- vershoudfolie
- spuitzak
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 20 minuten oventijd
- 60 minuten koelen
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Steek met een mok of kom 6 rondjes van 10 cm ø uit het bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeegrondjes licht met water en bestrooi met de helft van de suiker, tot er een mooi laagje ontstaat. Druk de suiker licht aan. Vet de taartvormpjes aan de onderkant royaal in met de boter. Leg de bladerdeegrondjes met de suikerkant naar boven voorzichtig boven op de omgekeerde ingevette vormpjes. Druk zachtjes aan en zet op de bakplaat. Bak de deegschelpen in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
Bereiden
- Breng 425 ml melk met het vanillemerg en -stokje aan de kook. Laat 5 minuten trekken en verwijder dan het stokje.
- Splits de eieren en bewaar de dooiers (gebruik het eiwit voor een ander recept). Klop met een garde de rest van de melk met de overige suiker en de eidooiers los in een kom. Voeg de maizena toe en roer glad.
- Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de overige hete melk en breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en blijf roeren tot het mengsel de dikte van vla heeft.
- Giet de gele room in een lage schaal om zo snel mogelijk af te koelen. Leg een stuk vershoudfolie direct op de room en laat circa 1 uur koelen in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de restwarmte van de oven. Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde deegschelpen met een dun laagje chocolade. Pureer de aardbeienjam en 3 eetlepels water glad. Warm op in een pannetje totdat het een gelei wordt en laat afkoelen.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Vul de deegschelpen royaal met de gele room en verdeel wat aardbeien erover. Bestrijk met de aardbeiengelei. Schep wat gezoete slagroom erop en bestrooi met amandelschaafsel.
Bereidingstip
Wil je deze aardbeienschelpjes sneller maken? Gebruik een zakje mix voor gele room.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Koolhydraten | 73 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 4 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,5 g |
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 200 gram suiker
- 2 eetlepels boter (om in te vetten)
- 500 milliliter melk
- 1 vanillestokje (gehalveerd, merg eruit)
- 2 eieren
- 45 gram maizena
- 40 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
- 200 gram aardbeien (in partjes)
- 3 eetlepels aardbeienjam
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- slagroom (stijfgeklopt)
Benodigdheden
- 6 eenpersoons taartvormpjes
- bakplaat met bakpapier
- vershoudfolie
- spuitzak
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 20 minuten oventijd
- 60 minuten koelen
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Steek met een mok of kom 6 rondjes van 10 cm ø uit het bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeegrondjes licht met water en bestrooi met de helft van de suiker, tot er een mooi laagje ontstaat. Druk de suiker licht aan. Vet de taartvormpjes aan de onderkant royaal in met de boter. Leg de bladerdeegrondjes met de suikerkant naar boven voorzichtig boven op de omgekeerde ingevette vormpjes. Druk zachtjes aan en zet op de bakplaat. Bak de deegschelpen in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
Bereiden
- Breng 425 ml melk met het vanillemerg en -stokje aan de kook. Laat 5 minuten trekken en verwijder dan het stokje.
- Splits de eieren en bewaar de dooiers (gebruik het eiwit voor een ander recept). Klop met een garde de rest van de melk met de overige suiker en de eidooiers los in een kom. Voeg de maizena toe en roer glad.
- Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de overige hete melk en breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en blijf roeren tot het mengsel de dikte van vla heeft.
- Giet de gele room in een lage schaal om zo snel mogelijk af te koelen. Leg een stuk vershoudfolie direct op de room en laat circa 1 uur koelen in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de restwarmte van de oven. Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde deegschelpen met een dun laagje chocolade. Pureer de aardbeienjam en 3 eetlepels water glad. Warm op in een pannetje totdat het een gelei wordt en laat afkoelen.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Vul de deegschelpen royaal met de gele room en verdeel wat aardbeien erover. Bestrijk met de aardbeiengelei. Schep wat gezoete slagroom erop en bestrooi met amandelschaafsel.
Bereidingstip
Wil je deze aardbeienschelpjes sneller maken? Gebruik een zakje mix voor gele room.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Koolhydraten | 73 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 4 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,5 g |