Overige video's

Aardbeienjam met citroen en basilicum
Aardbeienjam met citroen en basilicum
(1)

Aardbeienjam met citroen en basilicum

Zelf aardbeienjam maken? Dat is makkelijker dan je denkt! Geef eens een twist aan de zelfgemaakte aardbeienjam en gebruik basilicum.
Categorie ontbijt, bijgerecht
Personen 2 stuks
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 124 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Breng de aardbeien, citroenrasp en geleisuiker op middelhoge stand aan de kook. Laat de jam, eventueel met een klein scheutje water, al roerend zachtjes 3 minuten borrelen. Roer het citroensap en de basilicum erdoor en kook nog 1 minuut.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Bereidingstip

Vervang het citroensap in de aardbeienjam door 25 ml limoncello (citoenlikeur).

Maal een beetje peper over de aardbeien in dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 124 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.